Alla inlägg under juli 2006

Av Jossan - 24 juli 2006 10:05

Jag har sett versionen av mig och mina vänner på TV som palestinska kvinnor i Israel!Förra veckan visade SVT en dokumentär om några palestinska kvinnor som gav den muslimska frundamentalismen fingret och bestämde sig för att tillsammans starta ett företag. Deras affärsidé bestod av inlagda pickels. Givetvis fick de tillslut gå i konkurs då det inte var någon som (vågade?) investerade i deras företag. Höjdpunkten i dokumentären var när en av kvinnorna återvände efter en längre tids frånvaro. När kvinnan kliver innanför dörren ropade hon till de andra "Nu är jag tillbaka, era syndiga slinkor!" och de andra svarade "Din slampa!" Helt underbart!

Av Jossan - 21 juli 2006 08:07

"Detta är min debut och min final" Första raden i Ulla-Carin Lindqvists bok "Ro utan åror".Samma dag som hon skulle fira sin 50-årsdag fick TV-journalisten Ulla-Carin Lindquist sin diagnos. De problem hon haft med först sin högra hand, sen sitt ben och sen med allt fler muskler berodde på att hon drabbats av amyotrofisk lateralskleros, ALS. Det är den värsta av alla neurologiska sjukdomar. Den saknar bot och leder snabbt till döden.

Av Jossan - 20 juli 2006 17:02

*Tihi* Kom just på att jag ska gå på bröllop om en månad! Första tjejen i kompisgänget gifter sig!Bäst att införskaffa vattenfast (höll på att skriva vattentät!) mascara. Ugh, vet ingen som fläbbar som jag när det kommer till bröllop, tal och annat känsligt.

Av Jossan - 20 juli 2006 16:43

En spricka i kristallen Cecilia von KrusenstjernaI Suss familj har framgång och makt alltid varit självklara attribut. I bakgrunden tronar en dominerande morfar och i Suss egen familj styr en kylig mor. Men det är runt den dyrkade fadern, den framgångsrike företagsledaren, som allting kretsar.Suss växer upp som den felande länken i denna utifrån sett lyckade familj där fasaden aldrig får flagna och där sammanhållningen är A och O. Snärjd i dess garn har hon som vuxen haft svårt att frigöra sig och i sitt eget äktenskap slits hon mellan lojaliteterna med sin gamla familj och med sin nya. Det hela utvecklar sig efterhand till en kraftmätning där Suss till slut tvingas välja.Cecilia von Krusenstjerna, född Gyllenhammar, en spricka i kristallen är hennes debutroman.Jag blir dock lite smått galen på att Suss är ett sådant mähä. Skriven med ett vackert språk, men ändå en ganska tradig och lite meningslös bok. Vad var egentligen poängen?Stjärna för en natt av Lisa JewelNär Anas syster Bee, endast 36 år och fd. popstjärna, dör under mystiska omständigheter bestämmer sig Ana för att åka till London för att ta hand hennes saker. Det går upp för henne att Bee fört ett liv som ingen, varken deras smått galna mamma, hon själv, vänner eller grannar hade en aning om. Jag har tidigare läst "Ralphs party" av samma författare och de är lättlästa och sköna "jag-behöver-inte-använda-hjärnan-böcker". Väldigt mycket "Marian Keys" över dem, fast hon är bättre på att få en att lära känna och känna igen sig i hennes karaktärer. Mossvikenfruar - Chansen av Emma HambergHandlar om Anki som en dag kommer på sin man att vara otrogen. Hon tar sitt pick och pack och sticker som varje normalt funtad människa skulle gjort. Kommer dock på att hon är gravid, erbjuder killen en chans att vara pappa vilket han nobbar. Här slutar hon dock att vara normalt funtad. Hon blir ihop med en snygg, snäll man som dessutom är läkare, men det är tydligen inte bra nog för henne för hon har alltid velat rymma med en cirkus - vilket hon oxå gör och blir ihop med en fet, rödskäggig typ som stjäl hennes hjärta. Naturligtvis slutar boken med att de två blir lyckliga ihop och att hennes förra man tar sitt förnuft till fånga och skickar vykort på dotterns födelsedag - typ.

Av Jossan - 20 juli 2006 15:17

Jag har precis kommit på världens bästa idé för att släppa på en del spänningar. Den skulle även kunna fungera fantastiskt bra som ett nytt tv-program.Tänk om man kunde rada upp alla människor man retar sig på och sedan bara gå från den ena till den andra och säga vad det är som man är irriterad över när det gäller den personen."Du - vad tänker du på egentligen när du först kommer överens om att ha barnen i två veckor över sommaren och sedan ringet tillbaka och säga att det gäller arbetsveckor - alltså 5 dagar/vecka - inte över helgen!?"Alltså du anser att dina barn är ett arbete eller att du är förhindrad att ha barnen över en helg eftersom du då är - LEDIG!? Nä, fy vad hemskt att tillbringa en ledig stund med sina egna barn...."Och du då? Hur tänker du när det nu står klart att du har 3 barn med 3 olika kvinnor från 3 olika länder? Och dessutom nu har träffat en fjärde kvinna från ett fjärde land?" HAR DU HÖRT OM PREVENTIVMEDEL?????HAR DU FUNDERAT PÅ HUR BARNEN SKA KUNNA UMGÅS MED DIG, DERAS FAR?"Stå inte där och flina! Du, då? Hur smart är du egentligen, fastän du jobbar inom psykiatrin har en psyksjuk kvinna kunnat lura dig att hjälpa henne att överklaga ett LVU-beslut ("Lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga" när soc. omhändertar barn/ungdomar). Va? Till vilken nytta, jo ännu mer stress och skuldkänslor för flickan som omhändertagits. Kvinnan är sjuk och flickan vill inte bo hos henne! Fan, vad skönt det hade varit om idén hade kunnat omsättas IRL...

Av Jossan - 20 juli 2006 11:03

Nu är jag fullkomligt rasande! Hörde just på radion att en man som dömdes till två års fängelse för våldtäkt, har friats i hovrätten. Varför han friades? Jo, hovrätten ansåg att det videoinspelade polisförhöret med offret hade för dålig ljudkvalitet! Va fan??! Hur i hela friden tar det bort ansvaret för hans handling? Då får man väl hålla ett nytt förhör med offret? Var finns logiken? Eftersom det oftast inte finns några vittnen vid dessa brott och eftersom man endast kan bevisa (med tex dna) att de haft samlag, är det bara för mannen att erkänna att de har haft samlag, men att det var frivilligt från tjejens sida. Sen är det upp till tjejen att bevisa att det inte alls var frivilligt.Jag menar, hur lätt är det? "Ja, jag har aldrig träffat honom förr, jag sa nej/jag var full/jag var medvetslös så jag inte kunde säga nej/" Totalt omöjligt eftersom man fortfarande dömmer efter vad tjejen gjorde och hur hon uppträdde före och efter våldtäkten. Gör hon för mycket motstånd kan mannen inte dömmas för våldtäkt eftersom hon inte "anses befinna sig i vanmakt" eftersom hon kan göra motstånd. Och gör hon inte (tillräckligt)motstånd, bedömmer rätten att det då är svårt för mannen att förstå att hon inte vill....*suck*Alla vet ju att ett Nej egentligen är ett Ja.Vissa dagar är det underbart att tillhöra "det andra könet".

Av Jossan - 19 juli 2006 15:37

"There are nine million bicycles in Beijing That's a Fact, it's a thing we can't deny Like the fact that I will love you till I die"Nine million bicycles av Katie Melua

Av Jossan - 19 juli 2006 15:04

En super skön kväll har följande ingredienser:1 st bra vän1 st mysig krog i hamnen med uteservering, där man kan frossa i räkor, aioli o bröd för 110:-X antal kalla öl (Carlsberg!)2 st duktiga trubadurer som sjunger coversAllt var frid och fröjd tills en massa b-kändisar trillade in på krogen. Som tur var var vi tvugna att gå till bussen eftersom det var sista bussen hem. "Man ska gå när det är som roligast!"

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2006 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards