Alla inlägg under december 2006

Av Jossan - 22 december 2006 12:39

"Dramatikern Lars Norén har med sina ångestfyllda teaterpjäser gett upphov till begreppet ”Norén-jul” – själva definitionen av en fruktansvärd skräckjul med bråk, skrik och ångest." (Taget från aftonbladet.se)När vår familj ska fira jul brukar vi skämtsamt prata om ifall det kommer att bli en Norén-jul. Visste faktiskt inte att det fanns ett allmänt vedertaget begrepp som kallades det samma. Kan inte förklara någon specifik händelse som gjort att jag o min bror pratar om julen (o andra släktmiddagar)så här. Kan ha något att göra med att min far, förr när mina kusiner var yngre, gick i gång när kusinerna stimmade omkring eller provocerade honom med någon dum fråga. Plus en hund som man måste vakta så att hon inte snor lussekatter eller julskinkan vid ett obevakat ögonblick.Eller när alla går i gång som galningar när vi spelar "julklapps-spelet" och visar sina sämsta sidor och skrattar åt stackaren som sitter utan paket när spelet är slut. Barbro Westling, medarbetare på Aftonbladet kultur, har hjälpt till med sammanställningen. ” – Du har gjort mig så lycklig. – Kan du förlåta mig?” (Ur Natten är dagens mor) ”– Det går inte att prata med dig. – För att jag inte säger sånt som du vill höra.” (Ur Löven i Vallombrosa) ”Säger du det? Säger du det? Ja, om nån hade berättat för mig den gången för trettio år sen att jag fortfarande skulle sitta här med dig trettio år senare skulle jag skrattat dem rakt upp i ansiktet.” (Ur Sanning och konsekvens) ”Jag säger som det var! Det gör jag alltid! Jag minns nämligen hur det var! Jag glömmer inte nånting! Det är mitt jävla öde!” (Ur Löven i Vallombrosa)

Av Jossan - 22 december 2006 11:27

Verkar som om det bli utgång trots allt idag. Hade planer på att gå till KB idag o se Animal Five men eftersom jag inte känner för att gå dit ensam så hänger jag istället på mina vänner till Bakfickan där Rickard Lindgren och Andi Almqvist spelar.

Av Jossan - 22 december 2006 08:43

Tack Marie för din kommentar ang mitt jobb....behövde höra det idag ;) Jag har oxå undrat över varför jag inte tar med mig jobbet hem mer än jag gör. Jag antar att svaret ligger någonstanns i min personlighet. Det rinner av mig när jag går ut genom klinikdörrarna....klart sen anfaller det ju en med full kraft när man kliver innanför dörrarna på morgonen. Sen har jag väl lärt mig att tänka lite fyrkantigt, att jag kan bara göra det jag ska göra och inget mer. Jag kan inte ensam rädda världen, men jag kan göra något liiitet för att underlätta för den här familjen och då får jag fokusera på det och känna mig nöjd.

Av Jossan - 21 december 2006 21:19

Har fått Beyonce´s nya låt på huvudet. Fattar det inte, jag har fått en helt konstig musiksmak sen jag o exet flyttade isär. You must not know about meYou must not know about meI could have another you in a minutematter fact he'll be here in a minute - babyYou must not know about meYou must not know about meI can have another you by tomorrowSo don't you ever for a second get to thinking you're irreplaceableSo go ahead and get goneAnd call up on that chick and see if she is homeOops, I bet ya thought that I didn't knowWhat did you think I was putting you out for?Cause you was untrueRolling her around in the car that I bought youBaby you dropped them keys hurry up before your taxi leavesStanding in the front yard telling meHow I am such a fool - Talking aboutHow I'll never ever find a man like youYou got me twistedYou must not know about meYou must not know about meI could have another you in a minutematter fact he'll be here in a minute - babyYou must not know about meYou must not know about meI will have another you by tomorrowSo don't you ever for a second get to thinking you're irreplaceableSo since I'm not your everythingHow about I'll be nothingNothing at all to youBaby I wont shead a tear for youI won't lose a wink of sleepCause the truth of the matter isReplacing you is so easyTo the leftEverything you own in the box to the leftTo the leftTo the leftDon't you ever for a second get to thinking you're irreplaceableYou must not know about meYou must not know about meI could have another you in a minutematter fact he'll be be here in a minute - babyYou must not know about meYou must not know about meI can have another you by tomorrowDon't you ever for a second get to thinking you're irreplaceableYou got me twistedHow I'll never ever find a man like youHow I'm such a fool - Talking aboutStanding in the front yard telling meSo remove your bags let me call you a cabAnd It's my mine name that is on that But could you walk and talk at the same timeAnd keep talking that mess, that's fineIf I bought it please don't touchIn the closet that's my stuff - YesEverything you own in the box to the leftTo the left

Av Jossan - 21 december 2006 20:57

Alltså, jag vet att man kan bli kär när man är på en bar. Men jag undrar ifall man kan bli kär i själva baren? Nä, jag menar inte bartendern! (Fast han är ganska söt han oxå)Jag menar i en stämning som kan finnas på ett visst ställe som man känner var gång man kommer dit? Att det känns som att komma hem när man slår sig ner på barstolen. Jag hade ett sådant ställe (nja flera för att vara korrekt) när jag bodde i Helsinborg. Jag kände de som jobbade där, de visste min favorit drink och de undrade om man varit sjuk ifall man inte dykt upp en helg. Jag trodde faktiskt inte att jag skulle känna så någonsin i Malmö. Men nu tror jag att jag har hittat ett ställe som kan bli mitt. Måste bara få det att bli kär i mig oxå!

Av Jossan - 21 december 2006 20:13

Fasen!Idag har jag inte haft någon tid att blogga alls på grund av att jag faktiskt har varit tvungen att arbeta på jobb! *tss*Fick till och med arbeta över 1,5 timme....med 5 minuters lunch...borde ha skrivt upp 2 timmar på övertid. *grr*Var nära att börja lipa idag oxå. Jag var så himla arg på socialtjänsten som inte alls förstod mitt dilemma eller visade någon som helst hänsyn åt mig eller familjen som jag "slogs" för.Det enda jag tänkte när jag hade "gubben" från sociala jouren i luren var att han ska fan inte få mig att börja gråta, för då har han "vunnit"! Men jag var så arg och kände mig så maktlös och så överkörd. Samtidigt var jag väldigt pressad eftersom jag hade en unge som jag inte kunde skicka hem med sina föräldrar eftersom föräldrarna inte vågade ta hem ungen....och så då socialtjänsten som inte ville göra något, utan tyckte att föräldrarna skulle "ta sitt ansvar" och om något hände så kunde de kontakta soc. Okej, alltså måste något gå riktigt fel (igen!) för att de ska fatta att det är allvar.*aarrrggghhhuuu*Men, det är klart....jag förstår ju samtidigt varför gubben resonerade som han gjorde. Bättre att ungen får stanna en natt till hos oss och sen får de ta vid i morgon. Men samtidigt vet jag att vi kommer att stå inför samma dilemma i morgon igen (eftersom inget kommer att ha förändrats) och tillslut blir det så att föräldrarna tar hem sitt barn igen och tappar allt hopp och förtroende för att någon annan ska kunna hjälpa dem. Och får fortsätta att gå omkring med hjärtat i halsgropen och vara oroliga för vad deras unge ska hitta på härnäst.

Av Jossan - 20 december 2006 20:18

...på After Work i alla fall....Ha en bra kväll ni andra*kram*

Av Jossan - 20 december 2006 20:14

...som älgen Laban sa i "Vilse i pankakan", när de skulle resa till horisonten....som de för övrigt hittat i toalettstolen....och för att skruva till det ännu mer så var Labans mamma ett gammalt träd. (Tack Staffan Westerberg!)Ok, min mamma fyller i alla fall i år idag. Eftersom vi inte ska fira det i dag vill jag ändå blogga en stor puss o kram på dig! (vet ju om att du läser bloggen ibland)

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< December 2006 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards