Alla inlägg den 14 mars 2007

Av Jossan - 14 mars 2007 14:27

Tori Amos cover på Nirvanas "Smells like teenspirit" are to kill for!

Av Jossan - 14 mars 2007 12:41

Att homosexuella män inte får bli blodgivare! Hur kan man rent juridiskt försvara detta? Är det inte diskriminering på hög nivå? Män som har sex med andra män får tydligen inte vara blodgivare eftersom risken för HIV/AIDS anses vara mycket större i den gruppen. Detta var en regel som inrättades när hela AIDS-frågan var som störst. (Att heterosexuella kvinnor och män ligger runt bryr sig tydligen ingen om.)Jag tycker att detta är en förlegad och stigmatiserande syn! Det ska väl för fan inte handla om sexuell läggning utan om man har blod som är rent eller ej?! Andra som inte får ge blodNågon som...• Har injicerat narkotika, anabola steroider, tillväxthormon eller något annat preparat, om det inte har skett inom sjukvården.• Haft samlag i utbyte mot pengar, droger eller annan ersättning.• Vuxit upp eller levt mer än tre år där Chagas sjukdom finns (i Syd- och Mellanamerika).• Är eller har varit smittad med gulsot (hepatit B eller C), HIV eller HTLV I+II.• Har haft vissa tropiska sjukdomar, till exempel Malaria och Chagas sjukdom.• Är gravid.Källa: Geblod.nu

Av Jossan - 14 mars 2007 12:39

Aha! En kollega kom precis in i luchrummet med den nye tim-vikarien. Ojsan, vilken hottie! *grrr* Det är ju typiskt nu när jag snart ska sluta, att det börjar någon sötis som man kan vila ögonen på ibland.

Av Jossan - 14 mars 2007 12:34

Som jag alltid har sagt, Malmö är det nya Stockholm! Omvärldsbevakningsföretaget Agent 25 har gjort en lista över vilka städer som får mest uppmärksamhet i media och där är Malmö en raket. Bevakningen av staden ökade med 150 procent förra året, och alla trendpilar pekar mot himlenSpektakulära byggen som Turning Torso, Öresundsbron och Citytunneln, fotbollsvärldens MFF och Zlatan Ibrahimovic, stadsdelar som Möllevången och Västra Hamnen, artister som Timbuktu och The Ark har alla hjälpt till att höja Malmös trendfaktor. Inflyttningen till staden slår alla rekord och utelivet frodas, nya krogar och klubbar växer upp som svampar ur jorden.Kort sagt: Malmö är hett.Det pratas mycket om staden, men malmöborna är fortfarande inte särskilt lättimponerade. Köper någon en dyr tröja så är den bara dyr, det är liksom inget mer med det!(Fakta hämtat från Aftonbladet.se)

Av Jossan - 14 mars 2007 12:10

Flygvärdinnan är hemma från jobbet på grund av förkylning. Inte bra att flyga då eftersom man kan spräcka trumhinnan. Vilket innebär två månaders sjukskrivning från hennes sida.Ett mycket bättre alternativ är att stanna hemma och istället gå på klubb med sin singelväninna. Det måste föresten vara en hemskt egotrippad väninna....

Av Jossan - 14 mars 2007 09:44

Nu känner jag att jag bara måste skriva något om abortfrågan. Det är liksom något som fattas i hela den här diskussionen. Nämligen barnen.Jag är själv för abort. Trots att man nu mer kan rädda små knyten i 21:e veckan som bara väger ca 300 gram. (En graviditet varar i snitt i 40 veckor) Abort får man göra fram till 18:e veckan och efter det behöver man socialstyrelsens godkännande. De flesta aborter genomförs redan i vecka 7 (enl Socialstyrelsens databas)Det finns två "starka" argument som står emot varandra.1. Förespråkarna hänvisar ofta till sättet som kvinna blivit gravid på. Exempelvis: "åh, tänk om kvinnan blivit våldtagen och på så sätt blivit gravid". Ja, hu hemska tanke! Men, nu är det ju knappast inte dessa fall som är överrepresenterade i abortstatestiken. Utan vanliga par som har slarvat med sina skydd. Så det är inget vidare argument. 2. Abortmotståndarnas främsta agrument är att de likställer abort med mord och de tycker helt enkelt att kvinnan ska fullfölja hela graviditeten, föda barnet och sedan adoptera bort det.Eftersom det finns såååå många barnlösa som gärna hade velat ta hand om ett barn. Det som jag stör mig på i hela denna diskussionen är att INGEN verkar tänka på det ofödda barnet (eller embryot). Jag känner inte att man ska blanda in fakta om/hur kvinnan blivit gravid eller om barnet är livsdugligt eller ej. So, what om barnet skulle kunna klara sig, hur ska det klara sig om ingen vill ta hand om det?Eller om det blir bortadopterat: "Ja...vi adopterade dig för att din mamma inte fick göra abort och hon (och din pappa) kände att det inte var läge att ha ett barn just då". Härlig känsla det måste väcka hos barnet. Kom in i gamet och använd istället argument som håller!

Av Jossan - 14 mars 2007 09:16

Trodde igår kväll att det var onsdag och därför "Grey´s anatomy" på tv....helt fel. Det var ju Desperate Housewives istället - inte helt fel å andra sidan.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards