Alla inlägg under juli 2007

Av Jossan - 30 juli 2007 12:36

Lördagen var helt underbar.

Den bästa på länge eftersom inget var planerat.

Vid 14:30 tiden ringer Flygvärdinnan och vi pratar en stund om hur innerligt trötta vi är på det tråkiga vädret och hur mycket av sommaren det har förstört. Vi har inte ens kunnat vara på Kallbadhuset i år!

Vi bestämmer oss för att ge vädergudarna fingret och Flygvärdinnan ska ringa vackra L för att höra om han vill följa med ner och bada hos mig.

L och Flygvärdinnan kommer till mig efter en halvtimme och vi går ner till badbryggorna 200 m från där jag bor.

Det är inte speciellt varmt ute, det är snarare mulet och regnet hänger i luften. Vattnet ser allt annat än inbjudande ut där det skvalpar argt omkring i blåsten.

Vi tvekar ett tag innan vi tillslut hoppar i, Flygvärdinnan först, sen jag och sist L. Det blev inte många simtag för Flygvärdinnan som fick kramp i vaden *hihi*, vi andra badade inte speciellt många minuter i heller men det var trots allt uppfriskande.

Blöta och frysande gick vi sedan till Espresso House för att värma oss med var sin kaffe (ja, inte jag då eftersom jag ännu inte har lärt mig att uppskatta detta gift, så jag tog en varm choklad istället). Efter ett tag säger L "Varför sitter vi här och dricker kaffe?" Vi alla tittar på varandra i samförstånd och går bort till Mello West för att ta en öl.

Det är kallt, blåsigt och dålig serviceoch efter att ha kallat alla som gick förbi för Joakim, skrattat så att vi fått magknip bestämmer vi att vi ska gå hem till mig för att dricka lite rosévin.


Efter att ha påbörjat den 2:a flaskan vin vid 18 tiden tycker jag att det är dax att vi äter något. L som dessutom skulle till C/o´s sommarfest på luftkastellet skulle annars omöjligt hunnit få någon mat i sig (mamma mat på G).

Jag svänger ihop lite pasta som får många lovord, mest tror jag dock att det berodde på att alla var vansinnigt hungriga. Efter 3:e falskan vin och 50 irriterande telefonsamtal från L´s vänner som undrar var han blir av ger han sig iväg vid 20 tiden.

Jag packar ihop lite grejor så att jag ska kunna göra mig i ordning hemma hos Flygvärdinnan och så beställer vi en taxi, som även kan ta hennes cykel med sig och åker hem till henne.

Väl hemma hos flygvärdinnan blir det musik, vin och trängas vid spegeln precis som om man var 20 år igen och alltid gjorde sig iordning med kompisarna innan man gick ut.

Klockan hinner bli 20 över 01 innan vi kommer ut och då var det lika bra att åka direkt till Etagé. Inne på Etagé regerar vi på dansgolvet och sedan regerar vi även på uteserveringen där vi tillsammans med två andra tjejer startar spontandans. Efter ett tag dansar hela uteserveringen och vi kan luta oss tillbaka i soffan och överskåda vårt verk.

Helt underbart.

Tur i oturen har Burger King öppnat precis vägg i vägg med Etagé så lite i 5 trillar vi in dit för att köpa med oss nattamat hem.

Fula brickor åker i golvet och någon skriver Adolf Hitler på kontokorts slippen.

Vilken underbar kväll!


Av Jossan - 28 juli 2007 11:00

Hade en mycket mysig fredagskväll.

Efter jobb stack jag till St Gertrud för att gå på After Work tillsammans med min moster. Gratis buffé med kycklingklubbor, chili con carne, sallad, nachos, potatis gratäng mm. Beställde in en flaska vin till oss, men min stackars moster blir nysig och snuvig av alkohol (vilket jag inte hade en aning om) så det slutade med att jag fick dricka upp det mesta.


När moster åkt hem cyklade jag hem och ringde Flygvärdinnan för att höra vad hon hittade på. Vackra L och hans kompis var där och senare skulle även Jethon (som jag saknat!) dyka upp.  Tar mig en snabb dusch och sedan en taxi hem till Flygvärdinnan.

Några glas vin senare och efter en lång diskussion om vart vi ska gå kommer vi fram till att vi ska prova på "Swing inn", eftersom alla andra utom Flygvärdinnan är trötta på Etagé.

Taxiresan dit kommer jag sent att glömma.

Först försöker vi att få in Jimmys cykel (som vi alltid misshandlar - cykeln alltså)i bilen...taxi chauffören säger ingenting.

Under tiden vi åker i taxin trycker L, som sitter fram, på tutan och säger "Åh, jag blev så rädd att jag var tvungen att tuta".

Flygvärdinnan och Jethon håller på att sänka och höja ryggstödet på L´s stol....någon plockar av två nackstöd.....och inte ett ljud ifrån taxichauffören.

Jag hade stannat bilen och kastat ut oss.

Väl på "Swing inn" visar det sig i garderoben att L inte kommer in eftersom han har t-shirt på sig. "Bara kavaj eller kragar kommer in". Varför sa inte vakterna som släppte in oss något?

Vi lämnar genast stället och utanför står det en svettig ofräsch man - givetvis med skjorta - som har varit inne på stället men som bara är ute o röker. Vad är dealen? L´s t-shirt kostade säkert 3 gånger så mycket som denne mannens skjorta. Och om det nu handlar om att man ska se "trevlig och välvårdad" ut så var det verkligen något som vårt sällskap gjorde om man jämför med de andra som gick in.

Idioter!


Givetvis slutade det hela med att vi ändå hamnade på Etagé.

Där jag, Jethon o flygvärdinnan dansade häckarna av oss. Jag fick dessutom ovälkomnad uppmärksamhet av en man på dansgolvet som hade svårt att hålla fingrarna i styr och han fick på så sätt en ovälkomnad utskällning av mig.

Av Jossan - 27 juli 2007 10:44

Hehe! Skam den som ger sig!

Fixade precis en biljett till Kents konsert i Köpenhamn den  8:e december...tur att danskarna inte har upptäckt Kents musik.

Nu ska jag bara komma på hur jag tar mig till KB-hallen....har aldrig varit där juh, men det får bli ett senare problem.

Av Jossan - 27 juli 2007 10:31

Fan fan fan!!!

Jag glömde bort att boka biljett till Kent konserten i morse.

Kom på det nu 1,5 timme efter att biljetterna släppts, givetvis är nu alla biljetter slut.

Ska kolla Köpenhamn oxå....

Av Jossan - 27 juli 2007 10:02

Alltså, jag lyssnar inte särskilt ofta på RnB men den här låten har satt sig på huvudet och med tanke på allt regn vill den inte försvinna.


Umbrella - Rihanna

Av Jossan - 27 juli 2007 08:48

Igår träffade jag T (sångpedagogen).

Vi hade bestämt att vi skulle hitta på något men det enda jag orkade med var att kolla film.

Thaikäk från Thaimack Tai, superbilligt som alltid, 3 rätter för 105:-.

Kollade på The eternal sunshine of a spotless mind som jag tycker är en helt underbar film om kärlek, om hur man kan försöka att utplåna någon man älskat från ens minne men det kommer ändå att finnas kvar en speciell känsla för just den människan.


How happy is the blameless Vestal's lot! The world forgetting, by the world forgot; Eternal sunshine of the spotless mind! Each pray'r accepted, and each wish resign'd.

(Alexander Pope)

Av Jossan - 27 juli 2007 08:22

Det finns nog ingen yrkesgrupp som jag har så svårt för som väktare.

Jag har genom min yrkesroll nu på kort tid besökt två häkten och båda gångerna har jag träffat på högst otrevliga människor. Givetvis finns det de väktare som är trevliga, de äldre som arbetat länge och som inte har ett behov av att hävda sig. Inte för att jag förstår varför man ska vara otrevlig och kaxig mot en liten tjej som mig på 1.58...deras manlighet kan väl knappast vara hotad av mig? Jag förstår att man måste hålla en tydlig sturktur och inte vara polare med de som sitter häktade, men jag kommer utifrån, dessutom från en myndighet som samarbetar med kriminalvården.


De var otrevliga redan i telefonen när jag ringde och bestämde när jag kunde komma dit....suck pust stön och stånk, vad ska du göra här?

När de släpper in en i häktet talar de knappt till en och om de skulle göra de ser de inte en i ögonen utan fäster blicken högt ovanför mitt huvud....som om jag inte fanns.

När jag så efterfrågade två vittnen som kunde bevittna när killen skulle skriva på en faderskapsbekräftelse så hör jag hur en kvinnlig väktare säger "Jag skriver inte på sådana saker av ren principsak".

Ursäkta? Jag trodde att hon skojade....men hon var gravallvarlig.

Vadå principsak? Det handlade knappast om en protest lista mot, säg, att bära päls.

Fick vänta i 5 minuter tills de kunde vaska fram någon som kunde göra det.

Den ene av nötterna frågade när han skrev på "vad händer med honom om jag inte skriver under"?

Va?

Öööhh...nej, det händer inget....bara det att då är det endast en person som bevittnat bekräftelsen.

När jag sen skulle gå ut från häktet så bara lämnade de mig där i korridoren. Jag fick leta upp någon och frågade hur jag kom ut, med tanke på att alla dörrarna är låsta. En väktare pekade lite slött mot dörren som jag gått in genom och sa att gubben som sitter och trycker på knapparna för att öppna dörrarna ser mig när jag går dit (fattar du inte det din korkade brud? kunde jag höra mellan raderna).


När dörrarna slagit igen bakom ryggen på mig kom jag på att jag glömt min mobiltelefon där inne, eftersom man måste låsa in dem i ett speciellt skåp.

Jävla skit!

Fick ringa på igen och hämta min mobil. Kändes minde värdigt.

Av Jossan - 26 juli 2007 11:50

Min söta bloggvän Anna kom ju ner till Malmö igår *jippie*

Hoppas hoppas hoppas att hon kommer att flytta hit till stan.

Drack lite vin på hennes balkong, lyssnade på skön musik och googlade pojkar. Gick ner på lilla torg där vi mötte upp med Flygvärdinnan och hennes vänner.

Måste luska ut vilket mongo som beställde in champagne.....har lite ont i huvudet idag....tur att man kan flexa.


Sharks - The Animal Five

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards