Alla inlägg den 1 maj 2007

Av Jossan - 1 maj 2007 21:05

Stadsvandring och valborgsfirande!

Hela dagen gick åt att förbereda inför grillkvällen vi hade planerat. Skulle komma en hel del av Sus´vänner och några gamla arbetskompisar från Skumby.

Vi gjorde en otroligt fräsch potatissallad med turkisk yoghurt, purjolök, inlagd gurka, äpple, färsk basilika, färsk pasilja och cayenne peppar. *smask*

Grillplatsen blev precis bakom hotell Laholmen, där det passande nog fanns tre bänkar med bord, grusplan och gräsmatta. Satte fart på 6 engångsgrillar. Vi var nog nära 20 personer....trodde faktiskt att det skulle komma någon och köra bort oss, men vi fick sitta kvar. Vi hade bra väder så det var supermysigt att kunna sitta ute så länge som till 20-21.

Sen bar det av hem till Sus pojkvän för lite kaffe och kladdkaka - vilken kladdkaka sen! Vid 22 tiden var det dax för att gå till kanalen för att se på bålet som de skulle tända där mitt ute i vattnet på en liten kobbe.

Finfint, fast jag saknade lite sång, men det ersattes av ett hejdundrande fyrverkeri istället. Gick tillbaka hem igen till Sus pojkvän och fortsatte med drinkbord och dans till Depeche Mode. När klockan var över midnatt och pojkvännen ett antal gånger fått sänka musiken var det dax att dra vidare eftersom vi ville dansa ännu mer.

Tillbaka till Laholmen och "Skippers" där vi dansade oss svettiga och trakasserade de stackars bartenderna med våra vattenbeställningar.

Önskade musik av dj:n som glatt spelade våra önskemål och Sus var Justin Timberlake, Alexandra var Timberland och jag var Nelly Furtado.

Vi ägde dansgolvet!



Av Jossan - 1 maj 2007 20:56

Framåt 12-tiden när jag och Sus vaknade till gick vi hem till hennes pojkvän och krävde pankakor.

Ååååhh.....de bästa pannkakorna jag någonsin ätit. (förlåt mamma!)  Blåbärspannkakor á la american style med lönnsirap och färska blåbär. Efter frukosten packade vi en liten säck med kaffe, te och kanelsnäckor och åkte ut till Saltö.

Besteg en jävla klippa och satt sen där och njöt av utsikten och fikat.

Helt underbart.

Vid 17-tiden kom en gammal kursare till Sus från Lund, Alexandra. När vi hämtat henne vid tåget gick vi till "Rökeriet" för att äta middag.

Skaldjurstallrik med räkor, krabba, havskräfta och musslor vad sägs om det? En tomat och fetaostsallad vid sidan om och ett kylt rosévin att dricka till.

Rosévin är det nya svarta! I alla fall när det gäller mig. Jag ska aldrig mer dricka vitt vin - rosé är sååå mycket godare. Hum, undrar om de har gott rosévin i Italien?

 Efter middagen hyrde vi filmen "Farväl Falkenberg" och jag somnade efter 10 minuter.....otoligt deprimerande och intetsägande film....i alla fall när man sover.

Av Jossan - 1 maj 2007 20:40

Lördag.

Shopping som gällde. Köpte ett jättefint linne från "Object" (danskt märke i klass med Vila) och en ursöt tröja till min brorson med gitarrer på.

Efter shoppingen gick vi till Egg and Milk och köpte med oss var sin bagel och dricka och gick och satte oss på klipporna med utsikt över havet.

På kvällen var det 80-tals kväll"The Cod".  Jag "spökade ut" mig i grå ballongklänning, svarta pumps, turkos o glittrig ögonskugga, röda läppar och tuperat hår.

Supersnygg!

Tyvärr var det nog bara jag på hela stället som hade gått in för det där med 80-talet.

Det bästa på småhålor är att dj:n oftast inte blir irriterad när man går fram och frågar om de kan spela den eller den låten. Jag önskade Ultravox - Dancing with tears in my eyes och Depeche Mode.

Dessutom gjorde jag något jag aldrig gjort förut.

Jag gick fram till en kille som jag stått och tittat på en stund och sa att jag tyckte att han var den sötaste på stället.


Det kanske hade funkat om han inte varit bartender.


Och om jag inte hade sett ut som jag gjorde.


Och om han varit lite äldre...han var nog inte en dag över 23....såg helt förskräckt ut stackaren när jag gick fram till honom.

Jag känner mig i alla fall lite stolt över att jag vågade.


Av Jossan - 1 maj 2007 20:26

Ugh, det är ingen rolig tågresa från Malmö till Strömstad.

5,5 timmar.

Höll dessutom på att missa bussen i Göteborg, där jag var helt säker på att jag skulle byta till ett tåg.

Susanne, Annika och Joakim kom och möte mig i Strömstad. De hade varit på After Work på "Kontoret". "Pråmen" hade tydligen premiäröppet för säsongen så vi gick dit för att ta någon öl. Eller rättare sagt blaskigt amerikanskt vin. *bläää*

Sus´pojkvän och en kompis till honom kom förbi och berättade att "Weeping Willows"  skulle spela på "The Cod".

Jag blev givetvis och lågor, jag missade dem ju när de spelade på KB den 14 april och sa att snälla snälla kan vi inte gå dit?

Sagt o gjort, det bar av till "Coden"  och 120:- fattigare stod jag längst fram vid scenen och njöt av Magnus Carlsons sköna stämma. Tyvärr var det inte så mycket folk i publiken, så han frågade efter ett tag om det var någon i publiken som överhuvudtaget hade deras skivor. Jag räckte upp en liten tass och viftade glatt.

Jag var nog den enda.....

De spelade i alla fall mina favorit låtar "While I´m still strong" och "Broken promise land".

En himla trevlig kväll....kom isäng något trött klockan 02:30 efter att varit uppe i ca 22 timmar.


Av Jossan - 1 maj 2007 20:02

Jag lärde mig något häromdagen när jag gick o kollade på Rickie Lee Jones på KB.

Betala inte 375 spänn för en konsert när du endast hört en skiva av artisten för ca 10 år sen. För gör du det, kommer du att under hela konserten tänka "varför i hela friden betalade jag 375 spänn för att se en artist som jag inte vet något om?".

Jag lyssnade i alla fall på en skiva från Rickie för ca 10 år sen och med på skivan fanns en låt som heter "It must be love", som gick rätt in i hjärtat. Jag hoppades att hon skulle spela den låten under konserten, men det gjorde hon givetvis inte.

Hon är ökänd för att gå av scenen ifall det inträffar något som hon inte gillar. Sist hon spelade på KB krävde hon att det skulle vara rökförbud under konserten. Under denna konserten var hon dock på gott humör, även om jag blev lite nervös när hon i början klagade på ljudet och stämde sin gitarr några gånger. Hennes stackars band blev dirigerade med en järnhand från Rickie som vilt gestikulerade och muttrade åt dem för att visa hur de skulle spela låtarna. (som om de inte har gjort det tusentals gånger redan)


Det var en helt ok konsert fastän jag inte fick något "hallelujah-moment"

Rickie Lee "Chuck E´s in love"

Av Jossan - 1 maj 2007 16:10

Jag har saknat bloggen så mycket så att nu sitter jag på tåget från strömstad och Bloggar med hjälp av mobilen! Någont säger mig att jag behöver söka hjälp...

Ovido - Quiz & Flashcards