Alla inlägg den 27 maj 2007

Av Jossan - 27 maj 2007 22:04

Idag har vi mest gått omkring i Pietra Ligure där vi ska bo i en vecka.

Till min förtjusning sprang vi på en marknad på torget där lokalbefolkningen sålde sina "loppor".

Jag hittade ett jättefint silverkors med turkosa stenar. Såg dessutom en vintage Dior väska, som jag mitt nöt inte frågade vad den kostade.

Fan!

Pappa hittade en, hör och häpna, SS-hjälm. Jag mådde ärligt talat lite illa av att se den. Vem fan köper en sån och vem fan säljer en sån på torget (i Malmö skulle man bli nedslagen för mindre)?


På kvällen fick vi in tv á la Italy - alltså lättklädda program á la "Tutti frutti". Kanske någon som minns detta programs glansdagar i början på 90 talet i Sverige? Men Bruno Wintzell som programledare och om jag inte minns helt fel så har jag för mig att även Dominika Prezcynski (eller hur f-n hon stavar sitt efternamn) var med.


Än har vi lyckats hålla sams, fast smockan hängde löst när mamma trodde att pappa endast tagit med sig hjärtmedicin för 10 dagar eftersom det såg ut så i hans dosett (ska ju vara borta i 14). Men senare visade det sig att mamma tydligen hade packat ner hans pillerburkar. 


Dagens bästa: Jossans fynd på marknaden

Dagens sämsta: Att Jossan inte frågade vad Dior väskan kostade *ggrr*


Av Jossan - 27 maj 2007 21:52

Italien - kontrasternas land!

Ibland är Italien så vackert att det nästan gör ont och i nästa ögonblick går man förbi en gigantisk rivningstomt som omvandlats till en allmän soptipp precis bredvid ett 2000 år gammalt världskulturarv.

Fantastiskt!


Man ska inte ha för bråttom när man går ut och äter i Italien.

Det tar 15 minuter för att få en plats.

Det tar 15 minuter innan man får menyn.

Det tar 15 minuter innan servitrisen kommer tillbaka för att ta upp ens beställning.

MEN när man väl ska beställa - ja, då ska det minsann gå undan! Då är servitrisen såååå stressad såååå stressad att hon knappt hör vad man beställer och efter 1 minut är hon på språng igen.

När man väl har beställt tar det ytterligare 30 minuter att få in sin dricka och efter det kommer faktiskt maten relativt snabbt.


Något som jag har mycket svårt för att få ihop är hur Italienarna kan äta så mycket som de gör.

Först äter de en primo, exempelvis en pasta eller en pizza (jag skojar inte - en hel pizza har jag sett folk klämma i sig som "förrätt") sedan är det secundo, som består av kött eller fisk, sen ytterligare kanske en rätt friterade bläckfiskar eller likande och gärna avsluta med någon liten dolci, efterrätt.

Jag och mina föräldrar åt en bit svärdfisk och till det en mixad sallad....efter det var vi proppmätta!



Ovido - Quiz & Flashcards