Alla inlägg under november 2006

Av Jossan - 27 november 2006 09:36

Hittade en tröst-rubrik i Aftonbladet idag. "Barnlösa är lyckligast. Tvärtemot vad många tror är det inte barnen som skänker oss den högsta lyckan. Barnlösa par är tio procent lyckligare än par med barn, enligt University of Ulster i Belfast. Men lyckligast av alla är singlarna, som har minst bekymmer för ekonomin. För att öka sin lycka kan man gå till kyrkan eller annan helgedom. Generellt främjas lyckan av god ekonomi och hälsa, skriver dagstidningen The Independent."Just nu känns det ganska så gott att läsa en sådan artikel. Å andra sidan tror jag inte ett smack på att singlar skulle vara lyckligare människor än de med familj. Visst att en familj har mer att bråka om och fler problem än en ensam människa, men hur kul är det på en skala att vara ensam? OK, jag vet att vara singel inte är lika med att vara ensam - för jag är nog den minst ensamma personen i världen. (Nja kanske inte riktigt, men you get the point!) Nä, jag tror inte att människan är skapad för att vara ensam. Jag vill i alla fall dela mitt liv med en annan människa.Sen om det blir barn eller ej får tiden utvisa.

Av Jossan - 26 november 2006 20:22

Efter tjejmiddan så gick jag och 3 av mina väninnor ut. Eftersom vi råkade komma iväg ganska så sent....klockan var närmare 02 så fanns det inte så många ställen som har öppet till 05. Vi valde mellan Etagé och "No Name" och efter att ha stått i kön till "No name" i en kvart utan att den rörde på sig så bestämde vi oss för att dra till Slagthuset. Väl på Slagthuset fick vi rådet av vakterna (!) att inte gå in eftersom där var alldeles för lite folk. Så var det med den utekvällen tänkte vi och beslöt oss för att gå hem igen. Vi går förbi en port där det stömmar salsamusik ifrån och samling människor står och hänger utanför. En väninna går fram och frågar vad det är för ett ställe och de svarar att det är en privat fest/klubb men att vi kan komma in ifall vi vill. När jag har hängt in min jacka i garderoben och går in mot dansgolvet så känner jag mig lite som "Baby" i filmen "Dirty dancing". Hon måste ha känt så när hon fick se hur de "anställda" dansade på sina hemliga fester.Salsa kan bara beskrivas med ett ord - WOW! Jag fick till och med chansen att ta en sväng om på dansgolvet, superkul!

Av Jossan - 26 november 2006 20:15

Alltså, jag måste bara göra er lite avundsjuka och berätta om gårdagens tjejmiddag.Till förrätt fick vi smaskiga räkcréps med en fräsch sallad. Huvudrätten bestod av bouiabesse (hur f-n det nu stavas!) med lax, torsk och gös - mumma! Serverades med hemmagjort bröd och aioli. Till efterrätt fick vi hemmagjorda chokladtryfflar med gorgonzola och ett litet glas portvin. Efter all den maten var satt man bara i stolen och jäste. Allt smakade underbart gott, det enda som jag hade lite problem med var gorgonzolan i tryffeln....men jag åt upp chokladen och lämnade kvar osten. (Mina väninnor skrattade åt mig)

Av Jossan - 24 november 2006 08:53

När man arbetar med ungdomar så förstår man hur annorlunda deras verklighet ser ut. De har ett helt annat språk och andra koder som ibland är omöjliga för vuxenvärlden att upptäcka. De använder uttryck som jag aldrig hört för, att personer kan vara EMO eller PANDATJEJ. Det finns sajter på internet som är jättepoppis bland ungdomarna som vi vuxna inte hade en aning om att de ens existerade. En sådan är snyggast.se Jag var tvungen att gå in och kolla på sidan för att förså vad ungarna menade. Det är lltså en sida där personer, så unga som under 14 år, lägger upp bilder på sig själva som sedan andra ungdomar får "betygsätta" mellan 1 - 10. 1 är "urk" och 10 är "wow". Man kan även kommentera bilden, samt ladda ner den på sin mobiltelefon! Trevligt! Tyvärr resulterar detta givetvis i att tjejerna försöker att se ut som Slitzmodeller, eftersom de då får höga poäng. Jag kollade in 10-1-topp-listan och där var det bara en tjej som inte hade en urringad tröja och pressat upp brösten till hakan. Jag tror att det var en kille som hade tagit av sig tröjan på bilden....Jag kan inte på något sätt se hur denna sidan kan vara positiv i någon bemärkelse? Visst, det är lite som "Idol-juryn", kan du inte sjunga så gör det inte framför dem för du kommer att få höra sanningen, och är du inte "snygg"(läs ser ut som en barbiedocka) så lägg inte ut bilder av dig på nätet. Jag bara funderar på vad dessa tjejer som visar upp sig på sk sexiga bilder som 15 åringar kommer att känna när de är typ 23 (eller äldre) och de tänker att dessa bilder fortfarande finns ute på nätet, i någons dator eller i någons mobiltelefon. Det kommer nog inte att kännas så bra.

Av Jossan - 23 november 2006 19:39

Tänkte bara briljera med min underbara middag idag, inspirerad av en väninna. Lammfärs(kött)bullar med pasta och färdig tomatsås (extra hot). Såååå gott och såååå enkelt att göra. Hrm,...även idag blev det ont om grönsaker.

Av Jossan - 23 november 2006 15:18

Måste ju bara kommentera den nya Bond filmen (Alltså James Bond, inte någon bonde) För det första Daniel Craig är ett superbra val, ingen tramsig casanova med bruna hundvalpsögon, utan en iskall lite härjad spion. Och Mats Mikkelsen ska vi ju inte tala om...just nu toppar han min lista på sexiga män. De senaste Bondfilmerna har jag inte sett, men denna måste jag bara se! En scen som säger ganska så mycket om hur annorlunda den "nya" Bond är jämfört med de gamla fjantarna är när Bond beställer en Dry Martini och bartendern frågar om han vill ha den rörd eller skakad var på Bond svarar:"Ser jag ut som om jag bryr mig?".I just love it! (Jag hade svarat likadant... om jag varit lika cooool vill säga....)

Av Jossan - 23 november 2006 10:08

"Shit Laila" vad Lindex har snygga kläder nu för tiden. För några år sen var det ju värsta kärringbutiken. Go Emma Wiklund!

Av Jossan - 23 november 2006 09:27

Fick mail av tjejen som hade Viktor o Rolf kläder ute på nätet. Tyvärr hade hon endast kvar den vita angoratröjan och den är jag ju inte intresserad av. *trist*

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29 30
<<< November 2006 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards