Alla inlägg under oktober 2006

Av Jossan - 6 oktober 2006 13:07

För att fortsätta på ämnet vin o sprit så har jag en rolig liten anekdot när det gäller vin.Mamma o pappa gjorde även vin hemma i tvättstugan förr. De hade ett par vänner som var ganska så snobbiga (vilket inte är ovanligt att folk var i den delen av skåne som jag är uppväxt i). Detta paret hade vid en middagsbjudning hemma hos dem sagt att vinet de drack var deras "årgångs vin", vad man nu menar med det. Jag antar att de ville skryta med hur pass fiiiina och dyra viner de serverade. När så mina föräldrar bjöd hem paret på middag så blev de serverade mina föräldras hemgjorda vin i vinkaraffer. "Detta är vårt årgångsvin" sa mina föräldrar. Och paret öste lovord över det underbara vinet! Mina föräldrar skrattar än i dag gott åt det här paret.

Av Jossan - 6 oktober 2006 12:55

Fick dock för några månader sen en chock när jag hjälpte mina föräldrar att flytta. Pappa kom bärandes på en väldigt konstig mackapär och jag frågade vad det var. Pappa och mamma började asgarva åt min okunnighet. "Det är ju för helvete en hembränningsmaskin" sa pappa. Jag höll på att sätta nå´t i halsen, fastän jag varken tuggade eller drack något. Jodå, det visade sig att de tydligen hade bränt sprit hemma, men slutade när min äldre bror började komma upp i åldern då sådant var intressant. Sedan dess har aparaten legat under sittbänkarna i bastun...jag jag har varit totalt ovetandes om att tingesten funnits i huset.

Av Jossan - 6 oktober 2006 12:54

Tackar Marie för vintipset, ska prova det ngn dag. Ikväll blev det dock ett väldigt billigt vin från australien som heter "Hidden Rock" (ett cabernet) för 48 spänn. Jag brukar faktiskt aldrig köpa så billiga viner, utan brukar lägga mig över 60 strecket i alla fall, men det var ngt med namnet som gjorde att jag fastnade. Tror att det var ROCK...(som i rock n´roll hehe...och inte som sten...) Får hoppas det smakar och så blev det en liten Hallands fläder (tjejdricka!) till kräftorna.

Av Jossan - 6 oktober 2006 11:51

Jag ser verligen fram emot denna helgen.Ikväll ska i och för sig sambon arbeta hemifrån...vilket å ena sidan är trist...men å andra sidan är han ju faktiskt hemma så jag kan gå och pussa på honom när jag vill plus att jag kan pilla med att sätta in foto i fotoalbumet jag just köpt, utan att få dåligt samvete för att jag borde umgås med honom istället. Jag tänkte dessutom kila in på systemet o köpa en flaska vin till kvällen. Hrm...undrar ifall jag borde köpa en "lille en" för att ha till kräftorna i morgon. Jajaja...jag vet att det är oktober, men vi har inte fått tummarna loss förän nu - ska bli super gott med kräftor, stark ost, kex och vitlöksbröd. *slurp*

Av Jossan - 6 oktober 2006 11:48

Har genom andra bloggare blivit uppmärksam på att man kan kolla vilka ord som folk har sökt på, som gjort att de har hamnat på min sida. Här kommer ett urval:* private call* fläder allergi * nyckel tvättstuga* roliga tester* anna bärsen pervers* tidning kalmar nasty idolshrm...undrar om jag har skrivit något om fläder allergi...visste inte ens att man kunde vara allergisk mot det.

Av Jossan - 6 oktober 2006 09:09

....kan bli dyrt! Jag gillar att laga mat efter recept för att det gör att man inte behöver käka samma tradiga mat som man alltid annars lagar. Men det resulterar också i att man nästan allti måste gå till affären för att köpa någon ingrediens eller krydda som man för tillfället (eller aldrig annars) har hemma. Igår skulle jag göra en lättlagad fiskrätt. Bara lägga fisken i en ungsfast form och hälla över en blandning av matlagningsgrädde, fiskbuljong, vitt vin,grovkornig senap, kapris, lök och fänkål.Dock hade jag vaken matlagningsgrädde, fiskbuljong eller fänkål hemma så jag fick gå till affären och köpa det. Det hela slutade med en nota på 150:- ! Ja...jag fick ju se crostini där i hyllan och till det måste man ju ha olivtapenade, ägg måste vi ju ha till frullen, tomater är alltid bra att ha hemma, mjölk måste sambon ha, lite extra matlagningsvin är oxå bra att ha...osv osv...Det slår aldrig fel! Jag kan aldrig gå in i en mat affär och bara handla det jag behöver för stunden. Jag måste vara någon matholist eller matfetichist eller liknande..."ska bara handla en sak"...yeah right. Om någon blir sugen på att laga till fiskrätten, så kom bara ihåg att reda "såsen" rejält eftersom fisken vattnar sig i ugnen.

Av Jossan - 6 oktober 2006 08:50

Idag tog jag faktiskt bussen till jobb eftersom det regnar ute. Mitt emot mig kom det en pojke och satte sig. Eftersom han hade ett ganska så speciellt utseende drog jag slutsatsen att han antagligen hade Downs syndrom. Pojken började genast att prata med mig om vilket ruskit väder det var osv. I vanliga fall hade jag tyckt att det skulle vara hemskt jobbigt när någon okänd började att "kallprata" med mig. Men nu tyckte jag faktiskt att det var riktigt trevligt. Jag tänkte, varför gör inte fler människor så här? Alltså pratar med någon okänd på bussen. Det gör att man känner sig sedd och bekräftad. Nä, istället sitter man bredvid varandra och gör allt för att sitta så långt ifrån den andre som möjligt, tittar ut genom fönstret eller läser tidningen (igen) bara för att slippa prata. Annat är det på krogen efter ett par öl....då är det ingen hejd på folk. Och visst är det så att det är besvärande när folk börjar prata med en på bussen. Man tänker "vad är det för fel på den människan....börja prata med någon okänd!?", "åååhh, vad jobbigt, nu måste jag svara...", "va? stöter han/hon på mig eller?". Åter igen, på krogen är det knappast någon som skulle tänka de tankarna...ja, förutom den sista då. Det finns liksom "oskrivna regler" för när man får prata med okända människor eller ej utan att få en weirdo-stämpel. Så, börja nu att prata med er bänkgranne....med risk för att han/hon kommer att flytta till ett annat säte när bussen stannat vid nästa hållplats.

Av Jossan - 5 oktober 2006 10:18

Hade sk. teamdag hala dagen igår med avdelningen på jobb. Från 8:15-16:30 satt vi och snackade en massa blaj. Första halvan av dagen var ok, för då gjorde vi en övning som var ganska så rolig. Vi delade upp oss i tre grupper, fem personer i två grupper och resten fick vara observatörer. Vi tio fick sitta vid två olika bord och fick vars ett kuvert med små pappersbitar i. Dessa pappersbitar skulle vi tillsammans forma till kvadrater med hjälp av varandras bitar. Saken var dock den att man fick inte ta någon bit från någon annan och man fick inte heller prata eller gestikulera, däremot fick man ge en bit till någon annan eller lägga in biten i mitten på bordet så att vem som helst kunde ta den. Jag tyckte att jag blev klar väldigt snabbt, med hjälp av två bitar. Tyvärr upptäckte jag inte förens det gått ett bra tag att mina bitar formade en rektangel - inte en kvadrat! (Jaa...jag hade bara en 2:a i matte!) Jag upptäckte oxå att mina "medpusslare" blivit ganska frustrerade över att jag inte upptäckt detta och de såg ganska arga ut. *oups* Den andra halvan av dagen satt vi mest och redde i saker o ting som folk var missnöjda med. Några ansåg att avdelningen inte ska vara någon "fritidsgård" och att patienterna helst inte ska ha roligt här eftersom de då tror att det kan bidra till att de vill komma tillbaka till oss. Undrar bara om det verkligen är något barn som VILL bli inlagt på akutavdelningen på barnpsyk. Nä, tråkigt ska det vara för de stackars barnen....Jag menar, va fan, de har nog inte så jävla roligt annars och kan vi då få dem att skratta eller se att livet faktiskt kan vara roligt så kan jag inte se någon skada i det. Desutom är humor en salutogen (frisk-bidragande) faktor.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2006 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards