Alla inlägg under oktober 2006

Av Jossan - 17 oktober 2006 09:18

Jag fick igår också reda på att en av mina klienter på mitt gamla jobb, en kille på 18 år, har tagit livet av sig. Han hade hängt sig hemma. Det känns faktiskt ganska så tungt. Det är inte så att jag tänker "om jag hade gjort så eller så eller om jag hade uppmärksammat honom mer så hade det kanske inte hänt" utan jag tänker mer på det tragiska i det hela. Här är en kille som faktiskt har hela livet framför sig. Jag känner till hans bakgrund, och visst det var ingen solskenshistoria, men det var inte värre än för många andra. Han hade föräldrar som brydde sig om honom men som kanske inte alltid förmådde att göra det bästa för sina barn.Men möjlighterna fanns där och han hade hjälp i sin närhet om han bara hade kunnat ta tag i de händer som fanns utsträckta. Men han valde att inte göra det.

Av Jossan - 17 oktober 2006 09:11

Idag fyller min älskade sambo jämt *hehe* och det ska firas! Jag var faktiskt riktigt snäll idag och gick upp och gjorde frukost till honom...kokade till och med kaffe! Jag som inte dricker kaffe är ju inte så bra på att förstår hur mycket kaffe pulver det ska vara till motsvarande mängd vatten osv, men jag tror ändå att han blev nöjd fastän han smög i lite mjölk i kaffet som han aldrig annars gör.Igår fick jag reda på att kvinnan som jag vikarierar för har sagt upp sin tjänst. *jippi* Vilket innebär att tjänsten kommer att utannonseras om ett tag och då gäller det för mig att söka den. Känns konstigt att komma på arbetsintervju för en tjänst som man redan arbetar på!? Nåja, det enda jag är rädd för är att det ska fluffa in någon högutbildad med massor av erfarenhet i bagaget och peta mig från min plats. För jag tror i alla fall att jag vill arbeta vidare här. Har inte riktigt bestämt mig än. Fast i så fall måste tjänsten vara på 100%, jag kan inte bara jobba 75%.....min livsstil tillåter inte det. *ha* Håll tummarna för mig!

Av Jossan - 16 oktober 2006 09:59

Gud vad den här helgen bara har flugit iväg! Skulle ha gått på bio i lördags med vi ändrade oss eftersom vi kände osss lite trötta. Istället skulle vi gå på Mando och äta plankstek eftersom de firade 40-års jubileeum och hade därmed sänkt priserna med 40%. Tydligen var det en hel del andra människor som hade tänkt samma sak. Det var lång kö ut på gatan! Då känner man sig plötsligt ganska så sniken. Fast till vårt försvar så "brukar" vi faktiskt gå till Mandos annars oxå. Eftersom vi inte hade några som helt planer på att stå i kö i två timmar för att få en plankstek för 105:- istället för 179:- så gick vi till V.E.S.P.A och käkade "äkta" italiensk pizza. *smarrigt*I söndags var det ju jättefint väder så då var vi ute och gick en lång runda. Jag träffade också en gymnasieklasskamrat, som jag inte sett på säkert 10 år, för en fika. Det var skoj att gå igenom de senaste 10 åren på tre timmar. Nu hade hon ett barn på 2,5 år och var tillsammans med en äldre man som lämnat sin familj för henne....så hon hade hans ex och deras gemensamma barn emot sig. Inte så speciellt kul. Och jag mitt nöt, råkade klämma ur mig precis innan hon berättade det att jag också var tillsammans med en lite äldre kille, som varit gift innan, men som tur är inte har några barn. Fick oxå höra roligt skvaller om de gamla klasskamraterna, en har skaffat silikonbröst, en flyttat upp till västmanland tillsammans med en psykopat, en har gjort två tjejer på smällen med 9 månaders mellanrum och bor nu i Köpenhamn tillsammans med en fotomodell och en är fortfarande tillsammans med samma kille som hon träffade i 3:e ring men som vi andra tyckte var en slacker och det "söta men omaka paret" som var ihop under hela gymnasiet gifte sig tillslut men är nu mer skilda. Jaa..vi får väl se ifall vi träffas några fler gånger. Det hade varit roligt men man vet aldrig eftersom vi idag lever så väldigt olika liv.

Av Jossan - 13 oktober 2006 12:53

Om ni ännu inte har kollat länken, där ni kan se vilka ord som folk har sökt på som sen i sin tur gort att de har hamnat på er blogg, så gör det. Ni får garanterat en glad stund. Här kommer mina roligaste sökord:"göra på sig""blottare""tio budorden""onödig information""vilken match är idag""att bli socionom""allt om politik""adhd skaffa barn hasch""aska sprida havet""gnäll""god mat billig öl malmö""Honore de Balzac betydelse idag""mallig""rött vin kalorier""småäta""verkligheten bakom marijuana""malmös billigaste öl"Hrm...vem söker egentligen på "göra på sig" eller "adhd skaffa barn hasch"? Man blir ju mörkrädd. Tydligen är det perversa och missbrukande personer som läser min blogg? *haha*

Av Jossan - 13 oktober 2006 12:11

Eftersom jag gillar följetonger kommer här med rapport ifrån comhem "affären":Tydligen kan man koppla om det "första jacket" (alltså där telefonledningen kommer in från gatan), så spelar det ingen roll om de andra är paralellkopplade. Men i så fall måste modemet sitta i det jacket - vilket innebär att vi måste ha datorn i hallen....vilket inte känns som ett ok alternativ. Annars får vi dra om alla ledningarna eller nöja oss med en telefon..... Hipp hurra för comhem. Var det någon som sa ngt om fredagen den 13:e?

Av Jossan - 13 oktober 2006 11:47

Tydligen har vi fram tom den 10:e ringt med telias "ledningar" för första våningen och med comhem på 2:a våningen. Orsaken till detta är att våra telefonledningar är parallelkopplade och inte seriekopplade. Vi kommer i fortsättningen inte att kunna ringa med telefonerna på 1:a våningen om vi inte ser till att någon seriekopplar våra ledningar. Ska höra med pappa om det är ngt som han kan göra. Anledningen till att det är parallelkopplat och inte seriekopplat är att det är TELIA och inte comhem som drar de ledningarna....fastän hela jävla huset är ett comhemhus. ROLIGT!!! Kunde de väl informerat om innan man beställde telefonin. "ja, om du har parallelkopplade telefonledningar så kan du bara använda en telefon i huset/lägenheten"

Av Jossan - 13 oktober 2006 11:30

Sambon har äntligen bestämt sig för hur han vill fira sin 40 års dag. Vi kommer att ställa till med "öppet hus" ca två veckor efter födelsedagen och bjuda på mat o dryck. Verkar som om hans pappa ska komma ner och fixa maten, vilket tacksamt tas emot då han är kock. Eftersom sambon nu har sagt till hela tjocka släkten (vilket ska bli jättekul att få träffa) så innebär det att det ung kommer att komma ca 35 pers. Vi har fått göra så att vi delar upp sällskapet i två omgångar så att några får komma lite tidgare än de andra för att vi ska kunna få plats hemma hos oss......nedervåningen är väl bara ca 30 kvm.

Av Jossan - 13 oktober 2006 11:28

....funderar på hur jag ska lägga fram mitt problem dels så att de kommer att förstå mig och dels för att jag inte ska framstå som en komplett idiot. Varför känner man sig alltid så j-la korkad när man ringer till sådana här kundsupportrar?

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2006 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards