Alla inlägg under oktober 2006

Av Jossan - 20 oktober 2006 13:14

"Chihuahua valpar planerasNu planeras det att min tik skall paras, mamman är black & tan och pappan brun.Mamman har ingen stamtavla men pappan har stamtavla, alltså kommer inte valparna kunna ha det. Mamman är stabil i sitt psyke, hon är en jätte bra vakt hund för att vara så liten, pappan har också bra psyke men han är inte lika tuff. Valparna kommer vara leverans klara i April 2007. Om du är intresserad av att köpa dig en liten rackare så hör gärna av dig via mail tills vidare. När du har bestämt dig att du verkligen vill ha en liten en så får du lägga handpenning på 5000kr.Mitt pris är 20000kr." Hur i helvete kan de tro att någon är så dum att de köper en hund utan stamtavla för 20 000 :- ? Alltså en hund som INTE är renrasig? Den här människan kan ju inte veta något om hundar eller om djur uppfödning. "Mamman är stabil i sitt psyke, hon är en jätte bra vakt hund för att vara så liten"....ööh ursäkta, en chihuahua som vakthund? Vad ska den göra? Hoppa upp och bita en i hälsenan?My god!

Av Jossan - 20 oktober 2006 13:04

Jag slutar aldrig att förundras över annonserna som ibland finns på blocket. Här är ett ljushuvud som försöker att bli av med sina hundar:"Livstids fodervärdsökes till 2 trevliga tax tikar 2½-4år(mor o dotter)dom har inga papper men e lika fina ändå...min önskan e att dom kommer till ett hem med all tid i världen och att ni inte har små barn el andra hundar.hoppas på att ni finns då ja inte får min tid att räcka till o mina hundar är värda mer än ja kan ge."Jaa....vad säger man? Hoppas någon tar hand om de stackars hundarna

Av Jossan - 20 oktober 2006 12:05

Det är inte ofta någon hör mig säga ett ont ord om Madonna. Jag har alltid tyckt att hon varit cool fastän hennes musik ibland suger ganska fett. Men nu kan jag inte vara tyst längre? Vad är uppe med den här adoptionen av en pojke från Malawi? Why? Om allt har gått rätt till, om hon har stått i kö, blivit utredd och skrivit på papper som alla andra människor som vill adoptera är så det helt fine. Men inte om hon bara har promenerat in på ett barnhem och pekat ut en pojke och sagt "Honom ska vi ha!" (som de där matadorerna i "Ferdinad"). Nä, det är barn det handlar om, inte accesoarer eller handelsvaror.

Av Jossan - 20 oktober 2006 10:20

Jag gillar att hänga med i modesvängen och vill gärna vara "trendig". Fast jag gör det på mitt sätt, kolllar i Elle tidningen vad som är hot och så går och och köper det på H&M eller Vero Moda. Jag skulle aldrig få för mig att punga ut 1500:- för ett par jeans tex när det finns jeans för 400:- spänn från Cheap monday eller JC i exakt samma modell. Jag har fått upp ögonen för Fendis "Spy bag" som jag tycker är en supersnygg och praktisk väska. Det enda aber är priset....mellan 13000 och 24000 kronor för en väska, känns ju lite löjligt. Men, kollar man runt lite på internet så dyker det alltid upp billiga kopior. Som till exempel på "Shoppinglust.se" kan man få en liknande väska för 799:-....ett rimligt pris tycker jag. Länk till shoppinglust finns i min länksamling.

Av Jossan - 20 oktober 2006 08:46

Jag hade tänkt skriva något om den här debatten som varit i Syd Svenskan angående Brokeback mountain. Det har i dagarna varit antirasistiska filmdagar på några biografer i Malmö och stadens skolor har varit inbjudna att delta. Nu vet jag inte om det bara är högstadie o gymnasieskolorna det handlar om, men i alla fall fick de lägga ner visningen av "Brokeback mountain" eftersom inga skolor visat intresse av filmen. Givetvis kan man fråga sig varför. Många upprörda röster har hörts och ropat skandal och utmålat Malmös skolor som homofoba. Är det så att lärarna är rädda för ämnet homosexualitet eller är det så att det faktiskt fanna andra "mer" intressanta filmer att se? Som tillexempel "Transamerica" som handlar om transsexuella, var det många som valde att se. Jag tror helt enkelt inte att man tycker att homosexualitet är något "konstigt" längre, utan att man istället väljer att se filmer med något ämne som man inte vet så mycket om. Dessutom vet jag inte om jag tycker att Brokeback mountain säger så mycket om homosexualitet idag. Klart den visar ju givetvis det omöjliga i att på den tiden kunna uttrycka sin sexualitet och att homosexualitet inte var något som var accepterat i samhället. Usch, nu känner jag att jag börjar krångla till det. Jag vet inte riktigt vad jag vill ha sagt med det här. Men, det är väl som alltid med tidningar, de tar inte reda på hela storyn innan de skriver något. OK, denna dagen lärde sig kanske inte ungarna något om just homosexuella, men de lärde sig om transsexuella, en grupp människor som definitift inte är accepterade i vårt samhälle, och efter filmen fick de träffa Claes Schmidt(Malmös egen transsexuella stolthet) och lyssna på ett föredrag av honom och ställa frågor. Det var väl bra?

Av Jossan - 19 oktober 2006 09:50

haha! trägen vinner.Det gäller att lära sig hur man kommer förbi folks telefonsvarare. Man ringer helt enkelt till kommunväxeln och så får de koppla en tills dess att någon svarar. Säger man dessutom att man ringer från akutavdelningen så brukar det sätta fart på folk. ("I got the power" av Snap)

Av Jossan - 19 oktober 2006 09:38

Just nu sitter jag på jobb och bara väntar. Väntar på att folk ska ringa tillbaka till mig. Inte det minsta roligt. Kan inte lämna rummet för att gå och fika. Ska prova ringa upp igen. ("The waiting" av Tom Petty)

Av Jossan - 18 oktober 2006 14:36

*Grrr*Jag kommer aldrig ifrån jobbet när jag ska. Blir alltid att jag stannar kvar en kvart extra för att det behövs....obetalt.Nu skulle jag ha slutat för 10 minuter sen....fast det gör ju inte saken bättre av att jag sitter här och skriv-gnäller. Nu ska jag gå hem! Hejdå!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2006 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards